Vineri, 15 Mai 2009, a avut loc in Constanta actiunea “Viata pe scuter“, organizata de Politia Romana impreuna cu revista Scooter Fun si Asociatia Motociclistilor din Romania. Trebuia sa fie un mars pentru sensibilizarea participantilor la trafic, dar si pentru responsabilizarea conducatorilor de scuter. Am o vaga impresie ca primul scop a fost eradicat, si cel de-al doilea nu a fost atins…

Pai cum sa nu ne injure soferii, motociclistii si pietonii cand scuteristii se comporta ca o adunatura de [pune insulta aici] si cand la marsuri pentru siguranta in trafic se apuca si fac stunturi?! Sau cum sa transmiti, in cadrul interviului, mesajul ca mersul pe scuter inseamna “sa simt adrenalina, viteza, sa depasesc, sa plec primul de la semafor, sa fiu in frunte”… Nimic legat de faptul ca e un mijloc de transport simplu si util in aglomeratia din traficul urban, si ca e de asemenea si ieftin. Reporterii au folosit si ei cam aceiasi termeni ca si la marsul motociclistilor: adrenalina, teribilism. Ntz ntz.

Inceputul promitator
Am ajuns primul acolo. Pe parcurs au inceput sa se stranga din ce in ce mai multi, si cu motorase. Si atunci a inceput balciul. In fata presei si politiei, un participant la marsul “Viata pe scuter” a inceput sa faca wheelie in fata Salii Sporturilor. O data, de doua ori, dar te opresti, nene, la un moment dat! Eh, ca de obicei, s-a oprit prea tarziu, cand era sa intre cu el in masina jandarmeriei. Apoi au inceput burnouturile, in timp ce organizatorilor li se luau interviuri.

Mars Scuteristi Constanta
Desfasurarea actiunii
S-a plecat frumos, in formatie, si am urmat traseul Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara – Bd. 1 Mai – Bd. Aurel Vlaicu – Liceul Auto. Surprinzator, am fost respectati in trafic, ni s-a acordat prioritate, nimic de reprosat soferilor. Sa fie cumva din cauza ca eram escortati de doua masini de politie si una a jandarmeriei? Ah, vai, nu, la noi in trafic nu sunt bizoni!

In curtea liceului, personajele cu tupeu s-au apucat iar de cascadorii. Acelasi care era sa intre in jandarmi a facut un stoppie nereusit, iar scuterul mai avea putin si ii venea in cap. Din fericire, i-a dat drumul la timp si scuterul a cazut in lateral. Politia a verificat actele, ne-a trecut si pe toti intr-o agenda, probabil daca se vor mai face diverse actiuni vom fi anuntati. Sau doar o sa serveasca pentru statistici.

S-a organizat un concurs de jaloane cu premii, a avut loc o prezentare a politiei care, din pacate, pentru ca nimeni nu stia ca PowerPoint are si o chestie ce se numeste “Pause Slideshow” si apoi sa se avanseze la click, s-a trecut repede peste ea si s-a ajuns la intrebari. Aici, scuteristii si liceeni auto au fost foarte disciplinati, precum sunt si in trafic probabil. NOT! S-a creat o harababura de toata frumusetea. A urmat premierea “desteptilor” cu cate un CD, pentru ca toti scuteristii au casetofoane pe mopede.

Concluzia
Desi poate din ce va spun mai sus nu vi se pare ca mi-a parut bine ca am participat la acest eveniment, va inselati. Ne-am strans 30 de pasionati pe doua roti, de toate varstele, toti cu minimul de echipament de protectie, unii chiar cu echipament aproape complet (cum ar fi tovarasii mei de drumetii), si cu actele in regula. Persoanele despre care am spus ca s-au dat in figuri reprezinta doar 25%, sa zicem, din cei care circula legal pe strazile orasului. Asa ca va rog, nu ne discreditati pe noi, ceilalti, din cauza teribilistilor! Uscaciuni sunt in toate padurile, nu e nevoie sa tai o creanga verde pentru ca esti prevazator si ai grija sa nu se usuce mai incolo. Cele care sunt uscate cad si singure, stati fara grija.

Va las si cu reportajul TvNepun, pentru o va contura imaginea.

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 4 Comentarii

4 Comentarii la “Viata pe scuter”

 1. Oana zice pe :

  vrea el sa fie mereu in frunte :))) mai bine sa fie el musca din varful c*******i :)))

 2. Raluka :) zice pe :

  Eu nu inteleg o chestie… scuteristii teribilisti ca scuteristii teribilisti… DAR, pana si ORGANUL sa faca confuzii si sa asocieze scuterele cu motoarele.. totusi… era vorba doar despre “bolizii” care pot circula cu viteza maxima de 60-70 kilometri la ora… Jorjel, iti apreciez in continuare curajul pe care il ai cand vine vorba sa iesi in “jungla rutiera” din Constanta 🙂

 3. Jorjel zice pe :

  Multumesc, Raluka, ca esti in asentiment cu mine. 😛 Si organul are intotdeauna dreptate! 😀

 4. velo zice pe :

  tineti-o tot asa!!!

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress