De fiecare data cand zappez (nb: schimb canalele la tv ca un disperat, in speranta ca voi gasi ceva inteligent si/sau amuzant), la un moment dat ajung si la TarafTV. Si involuntar ma opresc, imi ingheata degetul deasupra butonului. Vreau sa apas mai departe, dar nu pot. Se da o lupta interna intre integritatea mea morala si curiozitatea nativa. Si de cele mai multe ori, curiozitatea castiga.

Astfel, urmarind cu maxim interes mesajele “kool”, cu muzica unor copii de aur, tinichea si minune pe fundal, am ajuns la concluzia ca angajatii TarafMedia sunt la fel precum cei carora li se adreseaza postul TarafTV: inculti!

Poza nr. 1:Asuculta acum la TarafTV […]”. Nimeni nu verifica ineptiile scrise, iar telespectatorii obisnuiti cu siguranta nu isi dau seama de greseala. Oricum, in acest caz, este una pardonabila.
Poza nr. 2: “Poti urmarii pe www. […]”. Asta, in schimb, e impardonabila. Forma de infinitiv, caci aceasta trebuie folosita in contextul de fata, este “a urmari“, cum se gaseste in dictionar. Pentru ca li s-a reprosat in scoala generala ca tot mancau “i”-uri din coada anumitor cuvinte, “redactorii” (tarafistilor, ghiciti de ce am scris cu doi “i”!) au ramas cu sechele si acum adauga peste tot, sa nu insinueze cineva ca ar fi fomisti. Am intalnit aceasta problema la multi dintre cetateni, inclusiv colegi, profesori, bloggeri.

Sfat: atunci cand nu sunteti siguri cum se scrie un cuvant, cum se conjuga un verb sau chiar de va bazati pe cunostintele acumulate in timpul somnului din ultima banca, randul de la mijloc, consultati DOOM! Nu, nu jocul! Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, incultilor!

Si acum, cu totii, in cor: “Nonvaloarea mea, nonvaloarea mea…”!

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 5 Comentarii

5 Comentarii la “Taraf TV: Inculti in fata si in spatele ecranului”

 1. oana zice pe :

  In urma vizionarii acestui post de tembeliziune Jorjel se va imbolnavii de inimi frante de dor si jale.
  Cine te pune sa te uiti pe asa ceva? Mai ales ca te agiti asa :)) poate te mai ameninta si astia cu proces in instanta.
  Daca mergi la judecata, sa chemi televiziunea sa pputem urmarii si noi live-in direct 🙂

 2. Jorjel zice pe :

  De va fi un proces de judecata in curte la instanta, probabil sa fie in direct si in reluare si o sa il poti urmarii pe Taraf TV… 😀

  Am dusmani si deloc lei,
  Ce fac eu nu face ei… 😛

 3. Alexa zice pe :

  Mai gigel hai sa iti povestesc eu despre o doamna director comercial de la Sibiu care facea comenzi pentru “metrii” de material si “cuti” de diverse, iar eu ca secretara le trimiteam pe fax…era adorabila situatia…era nascuta cu vreo 10 ani inaintea mea deci cred ca avusese destul timp sa exerseze pozitionarea “i”-urilor in propozitie… deci nu numai la Taraf TV, uita-te in jur si ii descoperi oriunde pe in-culti!:)

 4. caraboy zice pe :

  Jorjel, TVurile au si posibilitatea de remove channel. Eu nici macar nu dau peste aceste canale. 😀

 5. Jorjel zice pe :

  Alexa, a avut timp sa exerseze alte pozitii, nu cele ale “i”-urilor, pentru ca nu se mai avanseaza datorita cunostintelor, ci datorita… cunostintelor! 😛

  Caraboy, stiu de aceasta posibilitate, dar altfel cum as mai descoperi aceste izvoare nesecate de intelepciune? 😀

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress