Stereotipul americanDe fiecare data cand cineva generalizeaza despre o tara, o zona, un oras sau un cartier, si implicit despre locuitori sau doar o parte dupa sex, rasa si nivel de prostie – pentru ca nu prea se mai poate vorbi de nivelul de inteligenta – toti deontologii sar si comenteaza ca e gresit, ca nu e adevarat, ca sunt doar “rautaturi” si se incearca discreditarea unei comunitati prin prezentarea nu a majoritatii, ci de fapt a unei minoritati. Hapciu! Ma scuzati, sunt alergic la vrajeli.

Ce se zice despre americani? Ca sunt grasi, urati, inculti si superficiali. Nu toti, majoritatea. Nu voi cita studii, interviuri si alte dovezi covarsitoare. In schimb, va voi relata un episod din vizita mea la unguri.


Eram in holul hostelului din Budapesta, singurul loc din unitatea de cazare in care se prindea net wireless. Si cum verificam eu conturile, afacerile de milioane de euro si citeam stirile despre jafuri si violuri, se asaza pe canapea doua bucati fete afroamericane: tripluextralarga si cvadrupluextralarga. Venisera inarmate cu un MacBook pentru a sta la curent cu ultimele barfe din univesitate, sa posteze poze proaspete cu ele pe MySpace si sa dea massuri cu cerere de comentarii.

Chicoteau ele pe acolo, comentau la adresa unei anorexice din echipa de majorete, mai se minteau una pe alta ca nu stiu ce baieti le fac curte si niciuna din ele nu stie ce sa faca (sariti pe ei, cati orbi credeti ca exista pe lumea asta?!), dar pe un ton linistit. La un moment dat aud un tipat si apoi are loc dialogul de mai jos, pe care il voi reda in engleza pentru a isi pastra naturaletea. Cu riscul de a parea rasist, va rog sa va imaginati doua negrese americane grase – cu parul negru, lins si prins intr-o codita la spate, in tricouri prea mulate pentru gabaritul lor si bluejeansi cu nasturi ce stau sa sara, atentand la integritatea mea corporala – ce discuta pe un ton de o falsitate rara si o mimica pe masura, cum vezi numai in filmele studentesti stereotipice.

– Oh, my God! I got an invitation to join Phi Beta Kappa! Oh, my God! I need to call my mom! I’m so happy! Oh, my God! I really need to call my mom! Iiii! I can’t believe it! Oh, my God!
– I’m so proud of you, Chelsea!
– Thank you, Jess!
*Insert hug here*

Si acum traducerea si adaptarea:

– La naiba, in puii mei! Am fost invitata in fratia in care voiai tu sa intri! Ah, la naiba, tre’ s-o sun pe mama sa ii spun! Sunt asa de fericita! La dracu’, ce bine-mi pare ca ai luat teapa! Ah, da, o sa o sun si pe maica-mea dupa ce te mai umilesc putin! Nu-mi vine sa cred ce ratata esti tu, si ce tare sunt eu! La naiba!
– Sper sa arzi in flacarile iadului, Chelsea! Oricum esti mai grasa si mai urata decat mine si probabil alea vor doar sa isi bata joc de tine!
– Mori de ciuda, ipocrito!
*Insereaza paruiala aici*

  • Digg it
  • Posteaza pe Facebook
  • 0 Comentarii

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress