Spamul, o forma de “promovare” care deranjeaza pe toata lumea. Banuiesc ca fiecare persoana a primit cel putin o data astfel de mesaje, de la “Ai castigat 1 000 000$!” la “Cea mai ieftina Viagra” si pana la “phishing” (“pescuitul” parolelor prin asemanarea cu un email oficial in care credulii introduc parola, PIN-ul sau alte date ce nu ar fi niciodata cerute prin email). Mai exact, spamul reprezinta mesajele nesolicitate, ce contin linkuri sau fisiere atasate (de obicei cu virusi) ce iti umplu inboxul. Totusi, sa nu crezi ca esti singurul. Un studiu recent a aratat ca 70% din totalitatea emailurilor sunt spam.
Desi este mai raspandit in mediul online, spamul isi are radacinile offline. As fi vrut sa spun ca a inceput cu facturile, dar nu pot… Pentru mine a inceput cu cataloagele de la diverse firme fantoma care vindeau “produse de calitate” (cumparate din bazar) la preturi mai mici decat in magazine. Incetul cu incetul au aparut din ce in ce mai multe pliante nesolicitate in casuta postala. Insa zilele trecute a ajuns la apogeu. Nimic nu mai avea loc in cutie! Erau pline pana la refuz cu “super oferte” de la Carrefour, Metro, Praktiker, Real si orice altceva mai e posibil. Intre timp ajunsese si o factura Romtelecom ce a ramas cu fundul afara pentru ca nu putea fi introdusa. Si, peste toate, au ajuns (cu vreo 6 luni intarziere) facturile RDS, puse intre cutii. Totul arata ca un minidepozit de hartie. De fapt, asta si este. E foarte buna hartia pentru curatat cartofi pe ea. Tot in aceasta categorie sunt si pliantele impartite pe strada, ce iti sunt varate in fata, si daca indraznesti sa nu le iei, sunt aruncate dupa tine. Doamne fereste sa te loveasca o plasma de la Altex la numai 3999 lei!
Si am ajuns, in final, la afisele lipite pe usile scarilor sau orice alt loc mai apuca personajul ce spameaza o saptamana ca sa aiba ce cheltui sambata in club. Nu e prea mult de spus despre asta, decat ca provoaca stricaciuni proprietatii private. STOP SPAMMING!

  • Digg it
  • Posteaza pe Facebook
  • 0 Comentarii

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress