Bonjour si bine ati venit la cursul despre civilizatia occidentala, cu aprofundare pe cea franceza.
Studiu de caz: comportamentul in public.

Locul: dans le tren care circula sur le sine.
Durata observarii: 4 heures.

M-am urcat in tren din Gare du Nord, Bucharest, cu directia acasa. Tren rapid, clasa a 2-a, vagon frumos, curat, deschis – nu compartimentat. Locul meu era langa un tip care dormea, si vizavi de el un altul se uita plictisit la o sticla de apa. Plictisitul mi-a parut mie ca nu prea are fata de roman: rotunda, nas borcanat, par lucios, ondulat, lung pana pe la mijlocul gatului. Credeam ca e italian. Cand s-a trezit blondul adormit de langa mine, am constatat ca se cunosc si sunt de fapt francezi.

Au inceput sa converseze despre Bucuresti, despre vreme si apoi putin despre Constanta. Au epuizat repede subiectele astea, trecand apoi la “Ghiceste capitala”. Mi s-a parut foarte interesant, chiar aveau cunostinte bune de geografie, dar cum statele lumii se termina la un moment dat, se instaleaza iar plictiseala. Insa somnolenta le-a fost tulburata de o fata draguta ce tocmai trecuse pe langa noi. Scumpa bruneta, cu parul prins in coc, era imbracata intr-o fustita neagra ondulata, mai scurta dar nu foarte, cu o camasuta alba cu dungulite negre, decoltata, ce iti punea imaginatia la lucru, iar picioarele-i perfecte erau puse in valoare de niste pantofiori cu toc mediu. In fine, cine era atent la detalii?!

Atat le-a trebuit cetatenilor occidentali ca sa poata sa isi arate adevarata fata. Din acel moment, toata concentrarea mi-a fost tulburata de onomatopeele maimutelor, mimarea actului sexual, inclusiv a celui oral – folosind sticla din dotare, scenarii de filme porno si rasete de hahalere. Tot vagonul rasuna de mitocaniile lor! Bebelusii nu mai puteau sa doarma, inteligentii sa citeasca, babele sa barfeasca si cocalarii sa asculte manele din cauza acestor doi cocalari straini cu pretentii de superioritate. Si faceau toate astea sub protectia oferita de necunoasterea limbii franceze de catre majoritatea calatorilor.

Intr-un final, am ajuns la destinatie cu o parere total schimbata despre cat de civilizati sunt francezii. Si, din ce am inteles de la alti prieteni care au avut contact cu lumea lor, s-ar putea sa nu ma insel.

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 6 Comentarii

6 Comentarii la “Les cocalares francaise”

 1. Doru zice pe :

  Jorjica, poate erau de la tara si au invatat mai multa geografie decat franceza. Ideea e ca orice padure are buruieni uscate si tu ai avut onoarea si prilejul sa fii langa niste buruieni frantuzesti 🙂 Nu uita ca si ei sunt latini….

 2. Jorjel zice pe :

  Dorele, ca am dat eu peste buruieni uscate nu neg, dar ultimele stiri arata ca ei in majoritate sunt niste buruieni. 😀 Si repet, mi-au spus mai multe persoane, care au stat o perioada mai scurta sau mai lunga printre ei, ca nu sunt tocmai lapte si miere. 😛

 3. Doru zice pe :

  Sunt latini si ei, intelege-i. Daca dai peste nemti sau britanici aia-s vin si bere 🙂 Apropo erau albi sau negri?

 4. Jorjel zice pe :

  Erau albi si libidinosi 😀

 5. andra zice pe :

  Jorjica sa stii ca si Adina iti poate impartasi experiente la fel de “placute”…dar e foarte probabil sa fie o coincidenta de uscaturi 😛

 6. Jorjel zice pe :

  Cu siguranta e doar o coincidenta… 😛 Ca doar nici toti romanii plecati in strainatate nu sunt tigani. Doar majoritatea. 😀

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress