Pe data de 15 Septembrie, “destinsul” nostru presedinte Traian Basescu, afirma la deschiderea scolii ca “invatamanul romanesc este mediocru”. Ciudata afirmatie venind din partea unui presedinte. Tot atunci el a mai afirmat ca nu era un elev bun. Asta pot sa confirm si eu pentru ca o cunostinta a fost coleg in facultate cu el (la marina) si zicea ca era “nebun” (in sensul ca facea numai prostii, lipsea de la cursuri si nu prea ii placea cartea). Pai cu asemenea exemplu, cum sa mai invete copiii? “Pai de ce sa stau eu sa invat cand ala nu a invatat si a ajuns presedinte? Sau Nea’ Jiji mare milionar in dolari?”. Elevii ca ei vor sa fie, nu ca profesorii care au salarii mici si mai au si in fiecare zi pe cap elevi tampiti. Asta nu e o jignire, e o metafora.

Din punctul meu de vedere, invatamanul nu este mediocru, dar nici de top. De ce nu e mediocru? Pentru ca avem sute de romani angajati la Microsoft sau alte companii mari… De ce nu e de top? Pentru ca avem multi lenesi si prosti. Din nou, fara jignire, dar sunt o gramada de specimene care trec prin scoala ca soarecele prin hartie (sau cu alte cuvinte, beau cerneala in loc sa umple stiloul). Evident ca sunt multi factori care influenteaza acest “fenomen”. Insa pestele de la cap se impute, asa ca nu e de vina coada…

  • Digg it
  • Posteaza pe Facebook
  • 1 Comentarii

Un comentariu la “Invatamantul nostru mediocru”

  1. Thinker zice pe :

    Mai frate, asa, de la un profesor citire, invatamantul nostru este… si atat. Acum ma uit la carcotasi si vad cat de inculti sunt guvernantii “nostrii”, ca sa “vorbeste” si eu ca ei, din “almanahe” (29.11.2006). Invatamantul este pentru tineri o rampa, dar nu de lansare, ci de evadare; in cazul pierderii jobului actual, ei vin si stau 1-2-3 ani, apoi pleaca, asa ca de unde atata calitate educationala? Insa, daca noi vom avea incredere in noi, si nu in Ei, poate, poate vom face ceva si aici. Plecatul afara nu e o solutie.

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress