Un cetatean britanic saturat de laudele interminabile din presa asupra unei piese de teatru, si-a scris frustrarile catre cotidianul “Daily Telegraph”. Acestia i-au publicat scrisoarea in care spunea asa: “A venit timpul sa aducem in atentia iubitorilor de muzica infiintarea “Societatii Cetatenilor care nu au vazut niciodata piesa si nici nu au de gand sa o faca””. Astfel el a starnit o adevarata miscare impotriva spiritului de turma. Se pare ca sunt multi adepti. Acestia sunt impotriva a tot ceea ce este la moda. Nu-si cumpara iPoduri pentru ca vecinii lor sunt obsedati de ele, nu beau Coca-Cola, nu se duc sa vada un anumit film tocmai pentru ca toata lumea se duce, si asa mai departe. A fi impotriva spiritului de turma nu este ceva rau, atata timp cat stii unde sa te opresti (spre binele tau). Si la noi exista acest fenomen, insa aici se intalneste sub numele generic de “Gica Contra”. Inteleg sa nu te imbraci conform tendintelor daca te simti bine si ai stilul tau, sa nu te duci intr-un club sau o statiune doar pentru ca e la moda. E bine sa fii impotriva curentului, atunci cand ceea ce face majoritatea este gresit, rau. Dar de aici si pana unde s-a ajuns… e o cale lunga! Acest Gica Contra al nostru apare din ce in ce mai des, si se crede si original si independent. Hai sa fim impotriva turmei si sa nu mai mergem la facultate, pentru ca a ajuns sa fie un trend. Hai sa nu mai cumparam paine, pentru ca toata lumea o face. Hai sa nu stam pe scaune, e asa de neoriginal! Hai sa nu ne punem termopane, toata lumea are! Hai sa aruncam mobilele, ca sunt la moda! Hai sa nu mai luam autobuzul si sa mergem cu bicicleta sau pe jos! Hai sa traversam strada pe rosu! Cum se mai numesc persoanele astea care se deosebesc de restul turmei? Hmm… Gasiti in poza raspunsul.

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 4 Comentarii

4 Comentarii la “Impotriva spiritului de turma…”

 1. Andrei zice pe :

  Stiu ca nu sunt pe subiect, dar cred ca traversatul pe verde devine o dovada de “gica contra”… mi-e mila de toti ceilalti cand imi dau seama ca sunt singurul care ramane sa astepte semaforul, doar dintr-o convigere de bun simt (de fapt, din ce altceva?).

 2. Jorjel zice pe :

  Da, asta se cam intampla prin Bucuresti, din cate am observat.. Si eu raman la verde, nu doar din bun simt, ci si pentru ca “better safe than sorry”.

 3. NoDoubt zice pe :

  Salut…te-ar interesa un link exchange?

 4. Deea zice pe :

  sa-i dea cineva si lu` Diri link-ul asta…si lu` Emi…tre` sa fie intotdeauna unu mai rasarit ca altfel de ce s-ar mai vorbii…apropo..femeile vorbesc mai mult de 3 ori ..deci…comunicarea este solutia..:))

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress