Filmul “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” in care Sacha Baron Cohen (poate il stiti mai bine drept Ali G) joaca rolul lui Borat a doborat concurenta pe la box-office, iar Sacha a devenit cel mai bine platit actor din Marea Britanie. Insa filmul a fost si tinta unor procese. Se pare ca 20th Century Fox (sau Searchlight, ca parca s-a redenumit) nu a informat lumea tocmai corect despre ce este vorba in film… Daca nu stiati, inceputul este filmat in Romania, in satul Glod, judetul Dambovita. Doi dintre locuitori, Nicolae Todorache si Spiridon Ciorbea, au apelat la o firma de avocatura din Statele Unite pentru a-l da in judecata pe actor. Motivul este ca au fost mintiti ca vor juca intr-un film despre viata, cultura si ocupatiile lor, si de fapt locuitorii sunt portretizati drept hoti, violatori, rasisti si primitivi (nu ca nu ar fi…), desi in film este prezentat ca un sat din Kazakhstan. Romanasii nostri cer despagubiri de 30 milioane de dolari… Ce glumeti sunt! Nu au nicio sansa sa primeasca vreun cent, mai ales ca pentru figuratia lor au fost platiti conform contractului. E foame de bani, e foame de bani…

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 6 Comentarii

6 Comentarii la “Borat dat in judecata de romani!”

 1. Eugen zice pe :

  Nicolae Todorache si Spiridon Ciorbea sa se adreseze dlui Gigi Becali, aparatorul si maretul binefacator al tiganilor, ca poate mai are si pt. ei ceva bani. Ce … l-au “facut” pe Becali 30 milioane dolari ????

 2. Jorjel zice pe :

  Poate isi face Nea’ Jiji film, si ii angajeaza pe cei doi ca actori si ii plateste conform calitatilor actoricesti… 2 lei!

 3. Dana zice pe :

  Oare de ce nu ma mira…

 4. Me zice pe :

  Pai, eu zic ca romanul nostru are dreptate.Adik si pe mine m-ar deranja sa vina toti prostii de actori din SUA, ca asta sunt americanii, sa faca filme fara nici un bun simt si fara nici un apel la morala, ca apoi sa duca in tara lor sa scoata bani frumosi de la prostii care vad filmul.Actorul ala mi se pare o reflectare a prostiei americane.Le dau dreptate satenilor romani.Plus ca am fost luati drept “mama noastra de romani” cu ocazia asta.Pe cine nu ar deranja chestia asta inseamna ca nu a invatat nimic de la viata.

 5. Borat iarasi dat in judecata! -- In-Cult Blog zice pe :

  […] Dupa numeroasele procese, printre care si cel al romanilor, “Borat” este atacat din nou. Producatorii sunt nevoiti sa raspunda iarasi in instanta deoarece cantareata de etnie rroma, Esma Redzepova, ii va da in judecata pentru plagiat. Aceasta cere despagubiri de 800 000 de euro. Motivul este ca una din piesele sale, “Caje Sukarije”, a aparut de cateva ori in coloana sonora a filmului, insa nu i s-a cerut permisiunea de fi folosita melodia, deci nu i-au fost platite drepturile de autor. Cu cat mai multe procese, cu atat mai multa faima si atentie pentru Borat. Banuiesc ca producatorii deja s-au obisnuit si din sutele de milioane castigate isi permit sa plateasca niste amarate sute de mii celor pe spinarea carora si-au facut banii. Dar evident, nu vor renunta fara o lupta… […]

 6. robert zice pe :

  v-as ruga daca se poate sa imi spuneti numele la case de avocatura care l-a dat in judecata pe borat

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress