Drumurile zilnice si plictisitoare facute cu mijloacele de transport in comun isi pun amprenta asupra mea. Incep sa citesc ce scrie pe spatele scaunelor, sa numar persoanele din autobuz, sa fac distribuirea lor pe sexe, apoi categorii de varsta si patura sociala. De fiecare data citesc insa afisele, numar literele si anagramez… Uite ca din cand in cand RATC-ul imi ofera si mie un motiv sa zambesc cand ma urc in autobuz (de mentionat e ca nu in toate autobuzele se intampla asta) . In imagine puteti vedea ce scrie pe abtibildul de deasupra usilor: “Deschideti capacul si apasati BULONUL rosu”! Poftim?!? “Bulonul”? Ce e ala “bulon” ?!? Odata cu lansarea noului DOOM (e vorba de “Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic”) s-a schimbat si scrierea cuvantului “BUTON”? Mi-as inchipui ca la firmele care se ocupa cu tiparirea de astfel de abtibilde lucreaza oameni cu scoala, cu capul pe umeri, si care stiu sa scrie corect! Si totusi, sa zicem ca “graficianul” era idiot, ala trecea direct la printare, nu se mai uita nimeni la el? Nu verifica nimeni? Probabil ca toti sunt la fel de analfabeti… Apoi urmeaza intrebarea, de ce nu a refuzat conducerea RATC aceste abtibilde? Raspunsul cred ca mi-l dau singur, printr-o alta intrebare… Cui ii pasa? Nimanui! Sunt prea putini cei ca mine, care sa respecte limba romana si gramatica ei si sa se simta insultati cand vad astfel de tampenii… Ce in-culti!

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 4 Comentarii

4 Comentarii la “Apasati bulonul rosu!”

 1. Jorjel zice pe :

  Doar pentru cei interesati cu adevarat:

  BULÓN s.n. Tijă cilindrică filetată la un capăt, care se foloseÅŸte la îmbinarea a două piese. [< fr. boulon] Multumesc pentru completare, Elena 😉

 2. Eugen zice pe :

  Avand in vedere gradul de cultura al soferilor de la RATC, trecuti brusc de la trolibuzele cu 2 fire si 2 pedale, la autobuze Maz cu schimbator de viteze si mult prea multele 3 pedale, cat si al controloarelor prezente in aceste autobuze, nu trebuie sa ne mai mire ca nu deranjeaza pe nimeni din conducerea RATC ce este inscriptionat pe abtibild. Ca o ironie, nu ne-ar mira sa mai scumpeasca un pic biletul de calatorie si sa mai tipareasca un alt abtibild la fel de idiot ca si cel prezentat de tine.

 3. Jorjel zice pe :

  Adevar graiesti! Asteptam 1 Ianuarie sa vedem cati 3lei dam pe biletul pe care va scrie: “A se pastra spre controloare”.

 4. Eugen zice pe :

  Da Jorjel … Inainte cand aveam troleibuze, scumpirile se motivau prin cresterea pretului la energia electrica. Acum ne-am reintors cu surle si trambite la un transport in comun poluant, dar care este cel mai scump din toata tara cred.
  Sunt sigur ca si costurile “stramutarii” garajelor RATC se va regasi tot in costul biletelor. Sa ne fie de bine !

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress