De curând am avut deosebita onoare să o vizitez, în interes de serviciu, pe mama. Mama Rusie. Iată ce am învăţat din această experienţă:

 1. Mama Rusie nu ştie engleză. Ospătarul de la restaurantul hotelului a trebuit să deseneze un porc pe un şerveţel ca să îmi spună ce serveşte la cină. Sper doar că nu se referea la pe cine serveşte. Partea buna e că nu a trebuit ca eu să fac dansul găinii şi el să grohăie. N.B.: Google Traducere e rege!
 2. Dacă cineva face un semn cu degetele arătător şi mijlociu, spre gât, trebuie să spui Niet!. Asta dacă nu eşti campion mondial la sticlism, halbere sau cognac-canoe, caz în care poţi spune neaoşul Da! şi să te întreci cu ei la băutură. În Mama Rusie, tu nu bei vodka, vodka te bea pe tine!
 3. ÃŽn Mama Rusie, e bine să ai cash la tine din momentul în care ai ieÅŸit pe uÅŸa aeroportului. Altfel, vei avea surprize când încerci să plăteÅŸti cu cardul ori când vrei să retragi bani de la bancomat. De ce? Pentru că Rusia. Bancomatul din hotel mergea când avea el chef ÅŸi la bancomatul cel mai apropiat se postase un rusnac burtos, angajat la distilerie probabil, care vorbea la telefon ÅŸi nu se dădea la o parte nici în ruptul capului. După 15 minute în care se formase coadă, dar în care nimeni nu a îndrăznit să îl deranjeze, am aflat că bancomatul îi înghiÅ£ise cardul. Lucru ce nu ar fi afectat pe nimeni altcineva…
 4. Pentru ca Rusia

 5. Lada, Lada everywhere! Da’ cea mai bună Lada tot românească e: Lada Largus. Mă rog, e o Dacie Logan MCV românească, produsă în Rusia de francezii de la Renault, în colaborare cu japonezii de la Nissan.
 6. Poliţistele din aeroporturi sunt sexi! Am o armă ascunsă în pantaloni, percheziţionaţi-mă, domnişoara ofiţer!
 7. Clipurile din traficul rusesc nu sunt doar excepţii, sunt regulă! Evită să conduci în Rusia. Dacă trebuie totuşi să o faci, ia o rusoaică la bord înainte: Stalinskaia, Stolichnaya, Putinka.
 8. Preţurile sunt ca în România. Atâta timp cât nu eşti într-o zonă turistică, nu vei da prea mulţi bani pe mâncare, spre exemplu. Sau pe vodka.
 9. Kotlety nu e friptură. E mai degrabă un fel de chiftea. În general, carnea se serveşte mai mult tocată decât întreagă. Şi porţiile sunt mici, de aceea rusoaicele sunt aşa de slăbuţe.
 10. Davai, davai, rabota! Ruşilor le place să muncească aproape la fel de mult ca românilor. Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succesuri.
 11. Nu zaietz, pagadi! Singura emisiune pe care am putut să o urmăresc la TV. Ah, şi canalele de muzică sunt interesante.

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 5 Comentarii

5 Comentarii la “10 lucruri despre Mama Rusie”

 1. Alex zice pe :

  RuÈ™ii sunt o altă lume! Mai ca a È™efilor acestei țări: extraterestră, cu altă logică, alte obiceiuri…

 2. Nutritietotala zice pe :

  Cu ruÈ™ii niciodată nu È™tii cum s-o dai! Ce-i valabil aici, nu mai e valabil 10 metri mai încolo…

 3. Jorjel zice pe :

  Adevar graiti… 😀

 4. Service GSM zice pe :

  Nu degeaba se numeste “Mama Rusie” :))

 5. Un roman in Canada zice pe :

  bai depinde, la fel gandeam si eu ca roman ce traiam in Romania. Dar uite ca is putin mai schimbat in optica (nu ma refer la ochelari dar am schimbat si la aia) de cand o frec prin Canada. O fi dor de casa sau zii cum vrei daca parca imi plac mai mult idiotii mei de acasa sau nu conteaza ce tara est europeana decat muistii de Canadieni care desi nu au inventat mai nimic in cele 2 generatii de cand s-a inventat statul cacanadian nu o sa aibe nici o problema sa te intrebe daca ai apa potabila in Romania. Deci rusi, romani, sarbi si ce-o mai fi pe acolo prin zona mea de dor, sunteti de o mie de ori mai buni dacat ce e pe aici. Hai va pup ca am lungit-o!

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Meh
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2007-2021 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress