Joi a avut loc decernarea premiilor Ig Nobel, a 18-a editie, la Harvard. Premiile Ig Nobel se acorda pentru cele mai amuzante si iesite din comun studii si experimente stiintifice. Asadar, fara alte adaugiri, va prezentam marii castigatori, pe domenii:

NUTRITIE: Massimiliano Zampini si Charles Spence pentru ca au modificat electronic sunetul chipsurilor pentru a face persoana care le mananca sa creada ca sunt mai crocante si mai proaspete decat sunt in realitate.
PACE: Comitetul Federal Elvetian de Etica in Biotehnologia Non-umana si cetatenii Elvetiei pentru ca au adoptat legea conform careia plantele au demnitate.
ARHEOLOGIE: Astolfo G. Mello Araujo si José Carlos Marcelino pentru studierea efectelor tatuului asupra siturilor arheologice, respectiv incurcarea dovezilor istorice.
BIOLOGIE: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert si Michel Franc pentru uimitoarea descoperire ca puricii care traiesc pe caini pot sari mai sus decat puricii care traiesc pe pisici.
MEDICINA: Dan Ariely pentru demonstrarea faptului ca medicamentele contrafacute scumpe sunt mai eficiente decat medicamentele contrafacute vandute ieftin.
STIINTA COGNITIVA: Toshiyuki Nakagaki, Hiroyasu Yamada, Ryo Kobayashi, Atsushi Tero, Akio Ishiguro si Ágotá Tóth pentru ca au descoperit ca mucegaiul poate rezolva puzzleuri.
ECONOMIE: Geoffrey Miller, Joshua Tybur si Brent Jordan pentru studiul conform caruia ciclul unei dansatoare exotice influenteaza bacsisurile pe care le primeste.
FIZICA: Dorian Raymer si Douglas Smith deoarece au demonstrat matematic faptul ca un fir de par sau ata, sau orice alt material care se poate incurca, inevitabil se va incalci.
CHIMIE: Sharee A. Umpierre, Joseph A. Hill, Deborah J. Anderson pentru evidentierea efectului de spermicid al Coca-Cola, iar Chuang-Ye Hong, C.C. Shieh, P. Wu, and B.N. Chiang pentru cercetarea si demonstrarea ca de fapt Coca-Cola nu este un spermicid.
LITERATURA: David Sims pentru opera sa: “Nenorocitule: O explorare narativa a experimentarii indignarii in cadrul organizatiilor”.

Despre care dintre studii doriti sa aflati mai multe, spre exemplu cum s-au desfasurat experientele?

 • Digg it
 • Posteaza pe Facebook
 • 4 Comentarii

4 Comentarii la “Premiile Ig Nobel 2008: Studii care te fac sa razi si apoi sa gandesti”

 1. Alex. M. zice pe :

  Da-ne mai multe informatii despre dansatoarea exotica (ECONOMIE). Si vrem si dovezi. 😀

 2. Jorjel zice pe :

  In regula, primul venit, primul servit. 😛 Pe maine o sa ai ce citi. 😀

  Altcineva, alte cereri?

 3. Cum influenteaza ciclul femeii castigurile sale | In-Cult Blog zice pe :

  […] cererea comentatorului articolului Premiile Ig Nobel 2008, voi da detalii despre studiul castigator la sectiunea ECONOMIE, conform caruia ciclul unei […]

 4. Probabilitati in medicina si Coca-Cola | In-Cult Blog zice pe :

  […] preferata a tuturor: Coca-Cola. Si in caz ca mai cautati efectele nocive Coca Cola, avem informatii despre efectul de spermicid, si totusi parca nu, despre judecata, insomnie, arsuri la stomac si atacul asupra […]

Minte-ma! Minte-ma frumos!

Pagini
 
E criza
 
Am si sponsori
 
Taguri
 
Bloage
 
Parteneri
 
Articole inculte, cele mai...
©2011 In-cult.Info | Tema de: Elegant Wordpress Themes & data moca de Promo Items | WordPress